Betulkan Niche

Bila bermula sebagai freelancer, sebaik menamatkan jawatan rasmi sebagai employee, saya bersungguh-sungguh memberikan penekanan kepada mencari jualan. Tak kira apa saja jenis dan bentuk, asalkan ianya adalah job, saya akan menerimanya. Kecik besar, susah senang semuanya saya hadap.

Disebab saya terima semua job, memang senang dan banyak  job boleh dijalankan. Tapi semuanya rojak. Dan saya sendiri dianggap superman.

Bila jadi superman, suatu realiti yang patut kita ketahui. Superman bekerja tiada gaji. Selain terima kasih dan sedikit token, kita kena akui itulah bentuk ganjaran kepada kerja yang kita sedia lakukan.

Akhirnya, superman penat…saya juga penat.

Jadi, saya mula memikir dan mencari kaedah lebih baik. Akhirnya saya mendapat jawapannya.

Menumpukan kepada niche adalah lebih baik..

Dan, kerana itu, sepanjang 2018..saya mula menumpukan lebih kepada hanya sebagai product stylish dan branding advisor sahaja. Menjadi pakar dalam bidang ini dan akhirnya mendapat kepercayaan dari pelanggan-pelanggan.

Saya sedar, meletak jawatan dari menjadi superman dan hanya menjadi pakar dalam satu bidang lebih mudah untuk meletakkan jenama diri dan keyakinan bakal pelanggan.

Untuk mendapatkan khidmat product stylish atau servis fotografi dari kami, jangan segan silu, hubungi saya di 012-6057259 atau terus ke link keledek.com/lensa

 

Food Technologist yang terlibat dalam industri FMCG terutamanya berkaitan jualan, pemasaran, penjenamaan dan pengiklanan lebih 25 tahun. Kini aktif sebagai perunding Branding, Pengiklanan dan Pemasaran serta Penyedia Latihan .    Keledek Lensa kendaliannya juga banyak membantu peniaga-peniaga membuat photoshoot produk yang profesional untuk sebarang tujuan iklan .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *